Golden Lotus
v/ Charlotte og Allan Weppenaar Pedersen.                          
Tlf. 48-141864 hv. 9-10. E-mail:  info@goldenlotus.dk
 
 
 


At Skrive en Ikon og Jesusbøn

Kurser ved Charlotte

På kurset lærer du at skrive en ikon, og stifte bekendtskab med det tusinde år gamle håndværk. Ikonbilledet er den ældeste kunstart i kristendommen. Ikonen er processen fra mørket til lyset, både indvendig og udvendig. Du vil gennem ikonen mærke en flig af det guddommelige. I fokus er det mystiske, urbilledet, gentagelsen, fordybelsen, ydmyghed og bøn, i form af inderlighed, stilhed og kærlighedens budskab. Der vil blive lagt vægt på det meditative og hjertebøn i forberedelsen, som vil hjælpe din hånd til at blive ført af det høje. Under maleprocessen vil du lære at fordybe dig i nærværet.

Trinvis indføring og grundlæggende teknikker. Motivet du maler vil være efter eget valg, men i samråd med mig. Der arbejdes på kridtgrundet træplader, med ægtempera farver, som vi selv blander, guld og forgyldning med 23,75 karat bladguld. Det hele foregår med fine pensler og sarte strøg. Fordybning i farvesymbolik. Du vil lære hvordan du kan bruge din ikon i din praksis og bøn.

Ved tilmelding modtager du en liste over materialer som du skal medbringe. Bladguld, pigmenter og kridtgrundet plade i størrelsen 27 x 21 cm eller 32 x 24 cm er inkluderet i prisen. Siden 2000 har jeg været i lære som ikonograf hos ikonmaleren og Athos munken Gregorios.

Det anbefales at læse bogen "At Skrive en Ikon" Klematis, inden kurset. Bogen kan købes her på centret, pris DKK 348. Charlotte er medforfatter.

DR1 interview med Charlotte om ikoner kan høres på DR1/Vita. (netradio)

Frb senior tv kanal København har lavet en ½ times udsendelser fra Charlotte’s udstilling i Marmorkirken 2008, hvor hun fortæller om ikoner, og viser en fremstilling af en ikon. Den bliver jævnligt vist på kanal København, og kan købes fra Frb. Senior Tv.

For datoer, priser og tilmelding klik venligst på
www.ikonskole.dk (åben nyt vindue)
 

 

Kristus Pantokrator.

"Jeg er døren. Den der går ind gennem mig, skal blive frelst".

Johannesevangeliet 10, 9.